Ta strona używa plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz zmienić ustawienia plików cookies w Twojej przeglądarce.

Menu Wigilijne 2018

 

 

 

 

 

 

PROPOZYCJA I

Zupa
Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi.

Danie główne
Mintaj smażony lub w cieście ziołowym, ziemniaki purée, kapusta z grochem lub surówka z kapusty kiszonej

Napoje
Półmiski z ciastem świątecznym / strucla z makiem, sernik, babeczki z jabłkiem /

Kawa lub herbata

 

CENA - 45 zł/os

 

  


PROPOZYCJA II

Przystawka
Śledź na sałatce ziemniaczanej z ogórkiem kiszonym

Zupa
Barszcz biały z grzybami i ziemniakami

Danie główne
Smażony Morszczuk lub morszczuk w cieście ziołowym, ziemniaki purée z masłem koperkowym, kapusta z grochem.
Misa pierogów wigilijnych/ z makiem, suszoną śliwką, kapustą i grzybami/ - 6 szt. pierogów na osobę

Napoje
Kompot wigilijny z suszu owocowego.

Deser
Półmiski z ciastem świątecznym/ strucla z makiem, sernik, szarlotka,

Kawa lub herbata

 

CENA- 65 zł/os

 

 

  


PROPOZYCJA III

 

Przystawka
Roladki Śledziowe w towarzystwie sosu śmietanowego

Zupa
Tradycyjny barszcz wigilijny z fasolą i uszkami grzybowymi

Danie główne
Stek z łososia grillowany na maśle czosnkowym, ziemniaki z wody z koperkiem, kiszona kapusta z marchewką.

Napoje
Kompot z suszu wigilijny.

Deser
Sernik wigilijny ze skórką pomarańczową i bitą śmietaną
Kawa lub herbata


Zimne przekąski
Pasztet wigilijny ze śliwka
Jajka faszerowane musem łososiowym
Śledź na dwa sposoby
Pomidory faszerowane sałatką królewską
Półmisek wędlin
Tradycyjna jarzynowa sałatka
Pieczywo mieszane

 

CENA - 80 zł/os

 

 

 

  


PROPOZYCJA IV

 

Przystawka
Tatar ze śledzia z grzanką czosnkową.

Zupa
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami

Danie główne
Wędzony lub grillowany pstrąg z migdałami, pietruszką i masełkiem, ziemniaki purée z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty.
Misa pierogów wigilijnych/ z makiem, suszoną śliwką, kapustą i grzybami/ - 6 szt. pierogów na osobę

Deser
Półmisek ciast świątecznych /sernik, strucla z makiem, babeczki z jabłkiem/
Kawa lub herbata


Zimne przekąski
Pasztet wigilijny ze śliwką
Półmisek wędlin i mięs pieczonych
Jaka faszerowane musem łososiowym
Śledź na dwa sposoby
Pomidory faszerowane sałatka królewską
Sałatki dwa rodzaje/ tradycyjna jarzynowa, neapolitańska z szynką/
Pieczywo mieszane

 

CENA - 100 zł/os