Ta strona używa plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz zmienić ustawienia plików cookies w Twojej przeglądarce.

Menu Własna Kompozycja

PRZYSTAWKA

Pomidor nadziewany sałatką królewską na rukoli z nutą balsamico podany z paluszkami grissini  12 zł
Carpaccio z buraka podane na rukoli z serem Bundz i orzechami włoskimi 12 zł
Sałatka caprese trzy kolory z dodatkiem  kiwi ,suszonych pomidorów i kaparów z grzanką bazyliową 15 zł
Roladki z szynki parmeńskiej nadziewane serkiem riccotta w duecie z zielonymi szparagami 17 zł
Szynka parmeńska z melonem na sałatce z rukoli zroszona balsamico podana z focaccio 15 zł
Sałatka cytrusowa z serem Dor Blu podana na carpacio z kurczaka w towarzystwie paluszków grissini 15 zł
Sakiewka z łososia wędzonego  z nadzieniem koktajlowym w towarzystwie sera lazur i  filecików z pomarańczy 17 zł
Róża łososiowa z jajkiem przepiórczym i kawiorem czarnym w towarzystwie grzanki czosnkowej podana na lekkich sałatach zroszonych winegretem 17 zł

 

 

ZUPY

Zupa  kurkowa z warzywami juliene i kluseczkami domowymi 12 zł
Zupa królewska ze świeżych warzyw z dodatkiem bulionu i kurczaka 10 zł
Krem  z borowików  z nutą śmietankową podany z łazankami 12 zł
Rosół drobiowo - wołowy z makaronem 10 zł
Rosół domowy z pierożkami mięsnymi 12 zł
Barszcz czerwony z uszkami mięsnymi 12 zł
Krem brokułowy z prażonymi płatkami migdałów 12 zł

 

 

DANIE GŁÓWNE

Roladka drobiowa nadziana szparagami w sosie pieczarkowym, ziemniaki z wody w koperku, sałatka z pomidorów ,cebulki i ogórka 28 zł
Stek z kurczaka nadziany szpinakiem w sosie pleśniowym, podany z ziemniakami pieczonymi w mundurkach nutą rozmarynu i grillowanymi warzywami 28 zł
Pieczeń ze schabu nadziana cielęciną w sosie własnym ,opiekane ćwiartki ziemniaka, brokuły w cieście ziołowym 26 zł
Bitki wieprzowe w sosie kurkowym podane z talarkami ziemniaka z dodatkiem świeżych ziół i surówką z selera,rodzynek i orzecha włoskiego 28 zł
Halibut w duecie z łososiem na grillowanym bakłażanie zapiekany z mozzarellą i suszonymi pomidorami podany z ziemniakami z wody i zielonymi warzywami 38 zł
Sandacz z prawdziwkami w kompozycji z talarkami ziemniaka lub ryżu jaśminowego podany na grillowanej cukini kolorowej z nutą kaparów 36 zł
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w plastrach boczku podane na musie szparagowo-brokułowym serwowane z ziemniakami w ziołach i marchewką baby 38 zł

 

 

ZESTAWY MIĘS DODATKOWYCH NA PÓŁMISKACH

Mięsa Smażone
/ De Volaile, Kotlet Paryski, Eskalopki Drobiowe, Roladki Nadziewane Pieczarkami /
1szt. mięsa
120g 10 zł/os

 

 

DESER

Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi 14 zł
Mus truskawkowy z lodami waniliowymi i bitą śmietaną 12 zł
Sernik z musem i ciepłymi wiśniami 12 zł
Tiramisu podane w kieliszku z dodatkiem miodu i orzechów włoskich 15 zł
Lody waniliowe z jabłkami prażonymi i bitą śmietaną 15 zł

 

 

ZIMNA PŁYTA PREMIUM

Zestawy wędlin wiejskich  40zł /os.
Mięsa w auszpiku /schab ze śliwką, filet drobiowy z morelą karkówka marynowana w pieprzu /
Szynka parmeńska z melonem na cykorii
Roladki z szyki parmeńskiej i szparagi zielonej w auszpiku
Sałatka grecka lub cytrusowa z indykiem i serem lazur
Sałatka z kurczakiem i brzoskwinią lub sałatka orientalna z krewetkami
Tatar ze śledzi podany na mini grzankach
Jajka nadziewane pastą łososiową
Koreczki wielosmakowe, paluszki grissini z szynką parmeńską
Śliwka kalifornijska w chrupiącym bekonie
Jajka z sałatką caprese

 

 

ZIMNA PŁYTA TRADYCYJNA

Sałatka jarzynowa tradycyjna lub sałatka grecka 30zł /os.
Sałatka królewska z ananasem i selerem lub sałatka z kurczakiem i brzoskwinią
Zestaw galaretek drobiowych
Śledzie na różne sposoby
Koreczki wielosmakowe
Deska mięs pieczonych /karczek ,schab,drób/
Deska wędlin wiejskich /kiełbasy,szynki,pasztety,boczek/

 

 

DODATKOWE DANIE GORĄCE

Strogonow /pieczywo/ 15 zł
Gulasz węgierski /pieczywo/ 14 zł
Barszcz z krokietem lub pasztecikiem 10 zł

 

 

Napoje gorące i zimne dodatkowo płatne wg zużycia.

Serdecznie zapraszamy.